Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone duszone w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dek
bułka czerstwa 1 mała
cebula 1 szt
jajko 1 szt
przecier pomidorowy mała puszka
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mielone duszone w sosie

bułkę namaczamy i dodajemy do mięsa. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy, dodajemy do mięsa. Do masy dodajemy jajko i przyprawy dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy przecierem rozrobionym w szklance wody. Dusimy około 20 min. Sos zageszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.11.2012 13:34
ślicznie podane
owca441 02.10.2012 20:23
smaczne
jeta72 04.06.2012 11:27
smaczne :-)
teresa18 15.03.2012 18:54
mielone ale wykwintnie podane
Grazyna0211 25.01.2012 19:08
super i jak ?adnie podane
Ewelina38 16.12.2011 20:26
apetyczne :)
alaaa 14.12.2011 22:24
nie pogardzę takim daniem,,
ben-ka 07.12.2011 09:02
nielone mają to do siebie,że przyjmują wszystkie dodatki:)
Monika111 02.12.2011 19:59
fajne :)
fasola 02.12.2011 19:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak