Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 500g
drożdże 20 20dag
cukier 1 łyżeczka
mleko letnie 1 szklanka 1 szklanka
sól 1 łyżeczk 1 łyżeczk
masło 80 g 80 g
jajko 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki serowe

Mąkę przesiaćdo miski zrobić zagłębienie. Drożdże i cukier rozpuścić 100 ml mleka, wlać do zagłębienia, posypać niewielką ilością mąki i przyrządzić papkowaty zaczyn. Odstawić na 20 min. Na brzegu mąki rozmieścić sól, kminek, wiórki maślane i jajko Zaczynając od środka wyrobić gładkie ciasto dodając resztę mleka. Odstawić na 20 min. Zagnieść energicznie i rozwałkować na stolnicy. Pociąc na kwadraty o boku 10 cm. Uformować rożki i ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym żółtkiem posypać wiórkami serowymi i kminkiem Piec 20 min w pikarniku o temp. 200 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak