Sposób przygotowania

Mąkę przesiaćdo miski zrobić zagłębienie. Drożdże i cukier rozpuścić 100 ml mleka, wlać do zagłębienia, posypać niewielką ilością mąki i przyrządzić papkowaty zaczyn. Odstawić na 20 min. Na brzegu mąki rozmieścić sól, kminek, wiórki maślane i jajko Zaczynając od środka wyrobić gładkie ciasto dodając resztę mleka. Odstawić na 20 min. Zagnieść energicznie i rozwałkować na stolnicy. Pociąc na kwadraty o boku 10 cm. Uformować rożki i ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym żółtkiem posypać wiórkami serowymi i kminkiem Piec 20 min w pikarniku o temp. 200 st. C

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !