Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z pomarańczy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańczy 1/2 kg
cukier 5-8 dag
cukier waniliowy 1/2 łyżeczka
białko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z pomarańczy na zimno

Owoce umyć, obrać, włożyć do rondla, zalać małą ilością wody, rozgotować pod przykryciem. Przetrzeć i dodać połowę cukru i cukier wanilinowy. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Do przecieru z owoców dodać ubitą pianę, wlać żelatynę, lekko ubić. Mus wyłożyć do salaterek lub pucharków i ostudzić. Podawać przybrany drobnymi ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak