Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z półtora szklanką cukru,dodawać kolejno żółtka i pozostałe składniki.Zwody i pół szklanki cukru przygotować karmel,dodać miód i połączyć z masą piernikową.Jeśli ciasto będzie zbyt lejące to dodać jeszcze trochę mąki.Do ciasta dodać ubite białka.Na koniec dodać rozpuszczoną sodę w niewielkiej ilości wody i rozmieszać z drożdżami.Połączyć z ciastem.Piec około godziny.Gotowy piernik polukrować i przełożyć powidłami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super przepis teraz na czasie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj przyda się
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a to ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    chyba trzeba go wykorzystac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny pierniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Dla mnie - super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !