Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cukinie 5 szt
pieczarki 30 dag
papryka 2 szt
kiełbasa 2 laski
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię przekrawamy na pół , wykrawamy gniazda nasienne. Pieczarki przesmażamy, układamy na cukiniach. Kiełbasę kroimy na plasterki, podsmażamy i również wkładamy na cukinie. Paprykę kroimy w paseczki i posypujemy cukinię.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i układamy na wierzch przygotowanych cukinii.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Pieczemy w piekarniku w 180 st aż cukinie będą miękkie, sprawdzamy w trakcie pieczenia drewnianym patyczkiem. Jeśli ktoś lubi można podawać z dipami.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 03.12.2011 14:13
pycha!
stokrotka 02.12.2011 22:42
super
Lotar 02.12.2011 21:45
smaczna
Jarlin 02.12.2011 21:28
pyszna :)
Ewa6274879 02.12.2011 16:49
super - bardzo lubię cukinię i szukałam jakiegoś fajnego przepisu z jej wykorzystaniem :)
Mysiunia 02.12.2011 16:22
pyszny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak