Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 2 szt
woda 4 szkl
ocet 1 szkl
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka na słoik
pieczarki 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki wrzucamy na wrzątek na 5 min po czym odcedzamy. marchew kroimy w kosteczkę, cebulę kroimy w plastry. Do słoików wkładamy łyżeczkę gorczycy plaster cebuli, kilka kostek marchewki i 3- ziarna pieprzu, oraz pieczarki. Przygotowujemy zalewę: woda, ocet sól i cukier- doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy pieczarki w słoikach zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min. Odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak