Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 8 szt
pieczarki 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 30 dag
boczek wędzony 30 dag
cebula 1 szt
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Z papryki wykrawamy gniazda nasienne. Gotujemy ryż do miękkości. Cebulkę przesmażamy, boczek również. Pieczarki dusimy. Wszystkie składniki na farsz mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełnić farszem papryki posypać startym żółtym serem, nałożyć czapeczki na każdą paprykę i piec w piekarniku aż papryki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 02.12.2011 15:43
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak