Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki Mirki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 8 i 2/3 szkl
jaja 8 szt
sól szczypta
mleko 1/2 litra
cukier puder do posypania
olej do smażenia
drożdże 10 dag
ocet 3 łyżki
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
marmolada 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki Mirki

Mleko z margaryną podgrzać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Z drożdży rozrobić rozczyn do wyrośnięcia. Do ciepłej mąki dodać wyrośnięte drożdże, dodać mleko z margaryną, dodać jaja i na końcu ocet. Dokładnie wrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Uformować pączki ( z marmoladą w środku) i pozostawić do wyrośnięcia. Upiec na złoty kolor na małym ogniu. I przykryć pokrywą. Piec w dobrze rozgrzanym oleju. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 02.12.2011 15:43
fajne pączuchy...:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak