Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6 plastrów, zbić ja tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obrać, umyć i posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z pieczarkami. Do miski wbić jajko, dodać odciśniętą bułkę, pieczarki z cebulą, szynkę oraz natkę pietruszki Prymat. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Przygotowaną masę rozsmarować na porcjach mięsa, zwinąć każdy plaster i spiąć wykałaczką. Roladki zrumienić na oleju, przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić na wolnym ogniu 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypki i pikantną surówką.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego na talerz
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię grzybeczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !