Sposób przygotowania

Buraczki obrać i umyć, następnie ugotować do miękkości i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić je do wrzącej zalewy przygotowanej z wody, oliwy, octu, cukru i soli. Gotować wszystko razem około 7 minut, wrzucić buraczki i gotować jeszcze około 10 minut. Następnie buraczki wkładać gorące do wyparzonych słoików i szczelnie zamkną, pasteryzować około 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Najlepsze jest domowe jedzenie a przepis jest rzeczywiście super :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !