Sposób przygotowania

Szpinak lekko rozmrozić, pokruszyć na mniejsze kawałki i zalać mlekiem. Ze smalcu i mąki zrobić białą zasmażkę, dodać szpinak z mlekiem i chwilę pogotować, dodać roztarty z solą czosnek i zagotować. Przygotować omlet: jaja wbić do naczynia dodać wodę , roztrzepać. Wylać na rozgrzany na patelni tłuszcz. Gdy spód się lekko zetnie brzegi omletu podważać lekko nożem, aby nie ścięta masa spływała na dno patelni. Spód omletu powinien być lekko zarumieniony,a wierzch galaretowaty. Żółtka roztrzepać, dodać do gorącego szpinaku, dobrze wymieszać i włożyć na omlet.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !