Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
woda 1 litr
marchew 2 szt.
pietruszka 0,5 szt.
lubczyk świeży do smaku
natka pietruszki wg uznania
cytryna 2 plasterki
seler 2 paski
sól do smaku
sok z cytryny wg uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w galarecie

Pierś z kurczaka gotujemy w lekko osolonej wodzie, dodajemy kostkę rosołową, obrane i dowolnie pokrojone warzywa - marchew, pietruszke i seler. Dodajemy świeży lubczyk - 1 gałązkę, może być suszony. Gotujemy aż mięsko i warzywa beda miekkie. Rozpuszczamy żelatynę - zgodnie z instr. na opakowaniu. Warzywa i mięso wyjmujemy z wywaru, układamy na półmisku, dekorujemy świeza natką i cytryną. Zalewamy przestudzoną zelatyną z przyprawami, wedle uznania skrapiamy sokiem z cytryny. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 21.12.2011 11:30
rewelacja!:))
Wacław 02.12.2011 17:04
oj,pyszna kolacyjka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak