Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z mięsem wieprzowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 800 g
mięso wieprzowe b/k 800 g
cebula 250 g
tłuszcz 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 g
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z mięsem wieprzowym

Ryż gotujemy na półsypko. Mięsko myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę, dodajemy do niej mięso i podsmażamy na tłuszczu, gdy się podsmaży dodajemy ryż i przyprawiamy, dusimy chwilę razem następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy koncentratem i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 13.08.2012 21:38
super
adamekpa 06.08.2012 14:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak