Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 szt.
ryż 150 g
mięso 200 g
pieczarki 500 g
cebula 50 g
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem

paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne. Ryż gotujemy na sypko...mięso mielimy. Pieczarki i cebulę myjemy i obieramy, następnie kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu gdy się podsmażą to dodajemy mięsko, ryż i doprawiamy. Paprykę smarujemy olejem i nadziewamy gotowym farszem, następnie wstawiamy do piekarnika na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.08.2012 18:15
lubię taką
maciek7 03.05.2012 19:40
super
Laila2786 02.12.2011 14:00
Czy sa wymagania co do rodzaju mięsa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak