Sposób przygotowania

ryz gotujemy aldente
Pierś obieramy ze skóry jezeli jest myjemy
nacieramy sola i czosnkiem zostawiamy na 20 min
Kroimy piers na malutkie paseczki i smażymy ( jezeli ktos posiada naczynia do smażenia bez tłuszczu to super )
Warzywa obieramy ze skórek kroimy w małe paseczki i gotujemy aldente lub kupujemy warzywa mrożone w paczce po czym dodajemy je do piersi z kurczaka wszystko razem smażąc na delikatnym ogniu
dodajemy troche wody i serek topiony dusimy az roztopi sie całkowicie serek dodajemy sos gotowy najlepiej pomidorowo smietamowy
Wszystko dusimy ze soba 8 minut doprawiając do smaku
Podajemy z ryżem i bazylia tymiankiem

Komentarze

  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    1 pierś z kurczaka, marchew, 2 sztuki pietruszka, 2 sztuki słoik sos śmietanowy, olej, 2 łyzki przyprawy, do smaku ryż, 1 opakowanie papryka konserwowa, 1 słoik serek toiony 2 szt

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !