Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane ze świezymi borowikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
borowiki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane ze świezymi borowikami

Ziemniaki oczyszczamy i gotujemy 20 min. Kroimy w plasterki. Grzyby oczyszczamy i kroimy również w plasterki. Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby, doprawiamy do smaku. Dusimy, wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Ziemniaczki układamy w naczyniu żaroodpornym, po czym zalewamy je grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak