Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta żurawinowa z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 1/2 szklanka
masło 2/3 kostka
sól
Farsz:
żurawina 20 dag
szpinak kilka liści
jaja 2 sztuki
śmietana 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta żurawinowa z indykiem

Z powstałych składników zagniatamy szybko ciasto. Zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce. Ciasto wykładamy na formę. Pieczemy około 20 min w 180 stopniach. Mięso mielimy, dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy i mieszamy. Delikatnie podsmażamy. Na cieście układamy mięso, zblanszowany szpinak. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami i śmietaną. Pieczemy 20 min w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 15.12.2011 10:13
miami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak