Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet francuski z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka drobiowa 6 plasterków
jajko 8 sztuk
gęsta śmietana 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet francuski z szynką

Plastry szynki smażymy na gorącym oleju. 8 jajek, 3 łyżki gęstej śmietany mieszamy ze sobą dodając odrobinę soli i pieprzu. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy zawiesinę i smażymy omlet z 1 strony na lekkim ogniu ciągle podnosząc aby się dobrze wysmażył i jajka ścięły. Na gotowy omlet nakładamy plastry szynki i składamy na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 30.08.2011 17:41
:) dobreee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak