Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka królika troche
słonina 10 dag
olej 1 łyżka
czosnek 2 zabki
cebula 2 szt
seler sztuka
pietruszka sztuka
białe wino 1 szkl
sól do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: królik po francusku

Na 2 dni przed pieczeniem posmarować mięso królika olejem, obłożyć plasterkami cebuli, pietruszki i selera oraz posiekanym czosnkiem. Po tym czasie naszpikować mięso słoniną, natrzeć solą, oprószyć mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wino, zamknąć szybkowar. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak