Sposób przygotowania

Kurczę oczyścić, umyć, osuszyć, pokrajać na porcje, ułożyć na patelni pokrytej masą typu teflon, opiec. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę i równomiernie rozprowadzić na powierzchni porcji podrumienionego kurczaka, posolić, skropić wrzącą wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 30 minut, skrapiając od czasu do czasu wodą. Pomidory umyć. Mrożone od razu obrać ze skórki, świeże uprzednio sparzyć wrzącą wodą. Po 30 min duszenia kurczaka dodać pokrajane pomidory. Dusić, aż 1/3 płynu odparuje. Wówczas dodać posiekaną zieleninę, przyprawię solą i pieprzem. Wyłożyć na ogrzany półmisek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !