Sposób przygotowania

1. Serek wyłożyć na sito z gazą w celu odcedzenia serwatki (1-2 godz.).
2. Obrane banany pokrajać w długie plastry (4 plasterki z jednego banana).
3. Smażyć na rozgrzanym maśle (2 łyżki) do lekkiego zrumienienia.
4. Przełożyć połowę bananów do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
5. Serek dokładnie wymieszać z cukrem i cynamonem, połową masy posmarować banany.
6. Pozostałe usmażone banany ułożyć na masie serowej, pokryć resztą masy, polać kremówką lub śmietanką.
7. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i zapiekać przez 20-30 min., aż wierzch będzie lekko rumiany.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !