Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
dynia 1/2 kg
sól 1/2 łyżeczki
jaja 2 szt
mąka 3 łyżeczki
mleko 3 łyzeczki
cynamon szczypta
masło 1 łyzeczka
cukier 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z dyni

1. Dynię gotować w wodzie z solą przez 15 min., aż będzie miękka, odcedzić.
2. Ugotowaną dynię utrzeć na jednolitą masę, dodać resztę składników i wymieszać.
3. Przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190”C) i piec przez 40-45 min.
5. Podawać na gorąco ze śmietanką lub na zimno z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak