Sposób przygotowania

Marynata:.
4 łyżki octu balsamicznego.
2 łyżki oliwy z oliwek.
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego.
1/2 łyżeczki mielonego chilli.
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku.
1 łyżeczka soli morskiej.
1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu

Ze skrzydełek usunąć końcówki. Składniki marynaty zmieszać ze sobą, zalać skrzydełka, dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć skrzydełka na wolnym ogniu ok 20 minut.\" Uwaga bo łatwo moga sie przypalic. l mimo silnego przyrumienienia jak u mnie nie jest to spalenizna tylko mocno rumiana skórka. Bardzo miła odmiana.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    nazwa przepisu to: Skrzydelka pomarańczowe wg iwonyF
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetycznie zrumieniona skóka - mnaim mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie zarumienione skórki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !