Sposób przygotowania

Brojlera oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, osolić. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, włożyć do garnka z wrzącą wodą, posolić, zagotować. Do wrzątku włożyć pokrajane porcje kurczaka oraz listek laurowy i 1/2 łyżki majeranku. Ugotować do miękkości, porcje kurczęcia wyjąć. Warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować z dodatkiem 1-11/2 szklanki wywaru. Do przygotowanego w ten sposób sosu dodać ostrą paprykę, sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i papryką. Do sosu włożyć porcje kurczęcia. Zagotować, Wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !