Sposób przygotowania

Masło ukręcić w misce na pulchną masę.Dodawać stopniowo cukier i jajka.Mąkę,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać,przesiać,przez sito i dodac do reszty składników.Połowę ciasta wymieszać z kakao.Ciasto kakaowe rozłożyć na blaszce i wygładzić,przykryć jasnym ciastem i wiśniami.Piec o.35 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ( termoobieg 180 ).Wyjąć i schłodzić.
Krem:Budyń rozmieszać z cukrem i niewielką ilością mleka na gładką masę.Resztę mleka zagotować,dodać budyń i krótko gotować,cały czas mieszając.Ostudzić.,mieszając od czasu do czasu,aby nie utworzyyła się twarda powłoka.Masło o temp.pokojowej utrzeć w misce na pulchną masę,dodawać łyżką budyń.
Posmarować kremem ciasto i przybrać wórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prawdziwe królewskie ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    takiej śnieżki to nie jadłem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izulab6

    super napewno wypróbuję.:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    królewskie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    ciekawe
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !