Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
feta 120 g
suszone pomidory 200 g
szałwia 1 pęczek
szynka szwarcwaldzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana

Kroki postępowania

1
Bakłażana dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w plastry. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut, po tym czasie spłukujemy sól i dokładnie wycieramy papierowym ręcznikiem
Krok 1 - Roladki z bakłażana foto
2
Każdy plaster smarujemy (za pomocą silikonowego pędzla) oliwą z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy na patelni grillowej, z obu stron aż ładnie się zarumienią.
Krok 2 - Roladki z bakłażana foto
3
Na usmażonych plastrach bakłażana kładziemy po plasterku szynki, suszonego pomidora, pasek fety i listek lub dwa szałwii
Krok 3 - Roladki z bakłażana foto
4
Zawijamy ciasne roladki, które dodatkowo spinamy wykałaczkami
Krok 4 - Roladki z bakłażana foto
5
Roladki smażymy na suchej patelni pod przykryciem ok 10 minut i od razu podajemy
Krok 5 - Roladki z bakłażana foto
6
Roladki z bakłażana
Krok 6 - Roladki z bakłażana foto
7
Bakłażanowe roladki z szynką, pomidorami, fetą i szałwią
Krok 7 - Roladki z bakłażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 13.10.2012 11:44
pyszności!
Magdalena67 02.12.2011 12:28
śliczniaste
Renia1 02.12.2011 12:20
bajeczne i to ciekawe polaczenie...mniam
rjustysia 02.12.2011 10:19
Świetne :)
Anna146 02.12.2011 06:58
pomysłowe
BernadettaP 02.12.2011 06:12
smaczne i do tego pięknie podane :)
suzana 01.12.2011 22:57
Wygladaja wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak