Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kryzysowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
garść posiekanej zieleniny
majonez
ostra musztarda 2 łyżki
ocet winny
sól, cukier, pieprz do smaku
jabłko kwaśne 1 sztuka
ogórki 40 dkg
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kryzysowa

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w niewielką kostkę i skropić octem winnym. Jajka, ogórki i cebule również pokroić w kostkę, przełożyć do salaterki i połączyć z jabłkami . Majonez wymieszać z musztardą, a następnie z sałatką, dodając zieleninę. Skontrolować smak i ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 30.09.2011 08:53
mniam
RenataZ-et 09.10.2010 21:57
Też taką robię, jest pyszna!
Dorota71 22.09.2010 12:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak