Sposób przygotowania

W skaldnikach jeszcze mleko-4 szkalnki. nie wiem czemu nie moglem dodac do skladnikow.


żółtka należy utrzeć wraz z cukrem, dodajac ciepłą wodę oraz olej. Dodajemy mąkę z proszkiem. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do ciasta i delikatnie wymieszujemy. Nastepnie ciasto dzielimy na dwie czesci i do jednej z niej dodajemy kakao i mieszamy by nie było grudek. Każde ciasto pieczemy osobno w tzw. keksówach w temp 180 stopni. przez około 35 minut.


3 szklanki mleka musimy zagotować z cukram, zaś pozostałą 1 szalnkę mleka musimy wymieszać z mąką ziemniaczaną i pszenną. Do gotującego się mleka dodajemy i musimy , zagotować ia nastepnie ostudzić. Margarynę ucieramy i dodajemy ostudzony budyń cały czas ucierając.

CZelolade rozpuszcamy ze smiatana.

Ciasto kroimy w kromki, pzrekladamy np jasna-masa- ciemna. na koniec polewamy polewa.
Podajemy pokrojone na skos.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zawsze się zabieram za to ciasto i jakoś nigdy nie robię
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja bym chyba pokroiła wzdłuż to ciasto i przekładała,to po pokrojeniu każdy kawałek byłby kolorowy.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    niam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    Ewa kazdy robi po swojemu, ale mzoe kiedys skorzystam:) dzieki!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    robię taki
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    sporo przy nim pracy ale zdecydowanie warto - jest przepyszny :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo dawno nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !