Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić na porcje, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć obrać ze skórki, pokroić na kawałki, włożyć do naczynia dodać masło i podsmażyć. Do rondelka wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wsypać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i poszatkowaną kapustę, dusić pod przykryciem aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Dodać pomidory, wymieszać, połączyć z mięsem, przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !