Sposób przygotowania

Suszone grzyby opłukać, zamoczyć w 2 szkl wody i pozostawić na 15 minut. Następnie grzyby ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły. Grzyby wyjąć a do wywaru z grzybów wsypać kaszę i ugotować. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle, połączyć z kaszą i grzybami, wymieszać i przemielić w maszynce. Następnie wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, majeranek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy formować owalne klopsiki i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !