Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z fasolką szparagową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 1/2 kg
makaron wstążki 40 dag
fasola szparagowa 30 dag
cebula 2 szt
oliwa 2 łyżki
pomidory 3-4 szt
ketchup 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
curry 1/2 łyżeczki
ser żółty 15 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z fasolką szparagową

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać curry, oliwę, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć na patelnię i usmażyć. Pod koniec dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Podlać 1-2 łyżkami wody dodać obrane i pokrojone pomidory, ketchup i gotować do odparowania płynu. Makaron ugotować w osolonej wodzie odcedzić. Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, wsypać do sosu pomidorowego z mięsem, wymieszać, przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć połowę makaronu, sos z fasolką, przykryć pozostałym makaronem, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.03.2013 22:20
Pyszności :)
Wafelek2601 08.05.2012 15:33
super
Iwona51
Iwona51 03.12.2011 00:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak