Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie mięso obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Zrumienione mięso przełożyć do rondla, zalać piwem, dodać obrane, drobno pokrojone warzywa i gotować około 1 godziny. Gdy mięso miękkie,wyjąć, sos zmiksować, wlać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, zagotować, przyprawić do smaku. Mięso pokroić na plastry, włożyć do sosu i zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyobrażam sobie zapach takiego kotlecika :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    smaczne danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne mięcho,zjadłabym :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !