Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbką z drobiu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jajko 1 szt
mleko 2/3 szkl
oliwa 3 łyżki
wątróbka z drobiu 60 dag
cebula 3 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbką z drobiu

Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajko, wlać ciepłe mleko i wyrobić miękkie ciasto. Wątróbkę umyć, oczyścić i usmażyć na 2 łyżkach oliwy razem z 2 cebulami. Jajka,wątróbkę z cebulą zmielić w maszynce, przyprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać farsz, składać na pół i starannie zlepiać brzegi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy przez 2 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone stopionym na smalcu boczkiem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:35
Z takim farszem nie robiłam jeszcze.
mirosława4 05.06.2013 20:57
takich jeszcze nie jadłam warto wypróbować :)
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:27
super
Ewa/kalapurtka 08.12.2011 20:33
fajne
Justyna Jussstiii 07.12.2011 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak