Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajko, wlać ciepłe mleko i wyrobić miękkie ciasto. Wątróbkę umyć, oczyścić i usmażyć na 2 łyżkach oliwy razem z 2 cebulami. Jajka,wątróbkę z cebulą zmielić w maszynce, przyprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać farsz, składać na pół i starannie zlepiać brzegi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy przez 2 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone stopionym na smalcu boczkiem z cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    takich jeszcze nie jadłam warto wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Z takim farszem nie robiłam jeszcze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !