Sposób przygotowania

Ziemniaki ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w \"makaronik\". Cebulę pokroić w drobną kostkę, szynkę pokroić w paseczki. Na patelni na łyżce masła podsmażyć szynkę, dodać cebulę i udusić. Włożyć paprykę i wszystko smażyć na małym ogniu około 5 minut. Dodać ziemniaki, wymieszać i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 15 minut. Jajka wymieszać ze śmietaną, serem, szczyptą startej gałki muszkatołowej, pieprzu, soli i ewentualnie pieprzu cayenne, zalać ziemniaki. Piec jeszcze przez kilka minut, aż zapiekanka się zarumieni. Przed podaniem posypać siekaną natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    mmm... no to ciocia Jadzia robi pyszne zapiekanki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj pyszne, to prawda
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !