Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowe florentynki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki migdałowe 120 gram
białko 1 szt
cukier puder 40 gram
otarta skórka z pomarańczy 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowe florentynki

Białko wymieszać z cukrem pudrem , dodać płatki migdałowe i otartą skórkę z połowy oparzonej pomarańczy , dobrze wymieszać. Kłaść na blasze płaskie placuszki starając się żeby nie było prześwitów . Piec w temp. 150 C 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.11.2015 07:25
bardzo lubię te ciasteczka ale ostatnio oczarowaly mnie takie z samymi ziarenkami :)
agnieszka214 27.06.2012 09:47
fajne
gosia561 08.05.2012 20:29
ciekawie podane
cooleczka 05.03.2012 18:33
brzmi i wygląda pysznie :)
patusia 01.12.2011 21:04
Z chęcią zjadłabym sobie takiej florentynki :)
Monika111 01.12.2011 20:47
fajny przepis :)
matriasik 01.12.2011 20:20
Wygladają świetnie
sylwia / sytofala 01.12.2011 20:16
Są w smaku prze pyszne !!!!! szkoda , że wychodzi ich stosunkowo mało :( Przepis mam z jakiegoś Angielskiego bloga , ale niestety nie pamiętam z jakiego :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak