Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z FASOLI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 250 gram
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ser żółty 200 gram
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z FASOLI

Fasolę namoczyć w wodzie, odstawić na noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie, przetrzeć przez sitko. Cebulę posiekać, podsmażyć, również przetrzeć przez sitko, dodać do fasoli i wymieszać. Do masy fasolowo- cebulowej dodać żółtka, ocet, sól, pieprz oraz ubitą z białek pianę. Masę wyłożyć do blaszki, wierzch posypać żółtym serem, zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.03.2013 17:25
muszę wypróbować
Pani Domu 29.10.2012 13:29
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak