Sposób przygotowania

Nie muszę chyba dodawać,że mięsko było z rosołu:DBułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć (najlepiej przez gazę).Zemleć razem z mięskiem. Dodać jajko i doprawić do smaku.Dokładnie wymieszać i odstawić. W czasie,jak farsz będzie się przegryzał przygotować ciasto. Mąkę wsypać na stolnicę,podlewać wodą i zarabiać z mąką. Ważne jest aby od razu nie dać całej wody, gdyż nie wiadomo ile \"zabierze mąka\".Ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od rąk. Dobrze wyrobić. Podzielić na dwie częsci, jedną lekko obsypać mąką i odłożyć.Drugą część rozwałkować cienko. Jeśli ciasto klei się do wałka można spokojnie lekko podsypać mąką. Z powstałego placka wykrajać szklanką kółka, w każdy środek włożyć farsz w ilości łyżki od herbaty. Pierogi zaklejać. To samo zrobić z drugim plackiem. Gotować w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia ok 6 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super przepis, a sam wygląd rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajniutkie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie pierogi robi moja teściowa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !