Sposób przygotowania

Myjemy jabłka i wydłubujemy gniazda. Połowę jabłek obrać, pokroić na małą kostkę i wrzucić na patelnię na odrobinie masła. Dodajemy 2 łyżki miodu płynnego i podgrzewamy, aż jabłka zmiękną. Dodajemy cynamon. Farsz dodajemy do wnętrz jabłek. Ułożyć na blaszce jabłka. Jajka utrzeć z cukrem. W misce przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, dodać jajka i oliwę z oliwek. Ciastem zalać jabłka. Wstawić do piekarnika na ok. 45 minut na ok. pół godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja!;)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    szkoda że bez fotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !