Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NLEŚNIKI Z PIECZARKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
szynka gotowana 8 plasterków
masło 1/2 kostki
pieczarki 0,6 kg
ser żółty 100 gram
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: NLEŚNIKI Z PIECZARKAMI

Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać żółtko – dobrze wymieszać. Przed samym smażeniem ubić pianę z białek, dodać do ciasta, wlać łyżkę oleju – wymieszać. Smażyć na maśle. Pieczarki drobno posiekać, usmażyć na maśle. Jak już nie będzie w nich wody, zdjąć z ognia dodać 2 łyżki śmietany oraz łyżkę startego żółtego sera. Przyprawić do smak solą i pieprzem. Na naleśnika kłaść po plastrze szynki, grubo posmarować pastą pieczarkową i zawinąć. Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać resztą śmietany, posolić, popieprzyć, posypać resztą startego sera i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 31.12.2012 07:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak