Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z błękitnym serem pleśniowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sera pleśniowego Lazur Błękitny 1 opakowanie
pomidora 2 szt.
ogórka wężowego 1 szt.
cebuli 2 szt.
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 3 łyżeczki
oliwy z oliwek 50 ml
jogurt grecki 100 ml
schab bez kości 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z błękitnym serem pleśniowym

Przyrządzić marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z mieloną papryką, białym pieprzem, Vegetą, suszoną cebulą i sosem sojowym (proporcje przypraw dobrać wedle uznania).

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przełożyć w całości do naczynia z marynatą. Odstawić na kilka godzin, aby mięso \"przeszło\" przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, które należy umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 40 minut (temperatura 190 stopni). Ostudzić.

Mięso pokroić w plastry, a następnie każdy plaster na trzy części. Pomidora pokroić w półplasterki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka, a ser pleśniowy w paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem (na sos mieszamy jogurt naturalny z pikantnym sosem czosnkowym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.06.2012 09:40
od samego patrzenia robię się głodna
Jaheira11 08.10.2011 20:57
fajna propozycja co do sera pleśniowego
IlonaAlbertos 31.05.2011 23:01
Fajnie wygląda, na pewno super smakuje.
IlonaAlbertos 18.02.2011 14:07
Wygląda ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak