Sposób przygotowania

Przyrządzić marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z mieloną papryką, białym pieprzem, Vegetą, suszoną cebulą i sosem sojowym (proporcje przypraw dobrać wedle uznania).

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przełożyć w całości do naczynia z marynatą. Odstawić na kilka godzin, aby mięso \"przeszło\" przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, które należy umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 40 minut (temperatura 190 stopni). Ostudzić.

Mięso pokroić w plastry, a następnie każdy plaster na trzy części. Pomidora pokroić w półplasterki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka, a ser pleśniowy w paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem (na sos mieszamy jogurt naturalny z pikantnym sosem czosnkowym).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda ciekawie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie wygląda, na pewno super smakuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajna propozycja co do sera pleśniowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    od samego patrzenia robię się głodna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !