Sposób przygotowania

Ciasto: 25 dag mąka pszenna, 12,5 dag masło, 1 łyżeczka sól. Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać z solą, dodać zimne masło i posiekać. Wlać 3 łyżki zimnej wody, szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkować i włożyć nim okrągła formę do pieczenia. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza.

Przygotować nadzienie: Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć, duże pokroić, włożyć do rondla
Z rozgrzanym masłem, przykryć i dusić 15 minut. Dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusić jeszcze 10 minut. Wsypać natkę, wlać bulion z rosołu warzywnego Kucharek i sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną, doprawić gałką muszkatołową Prymat, solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Grzyby włożyć na podpieczony spód i zalać masą jajeczno-śmietanową. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    grzybów w lesie sporo więc można je zagospodarować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię grzybeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !