Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z poledwiczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 800 gram
sól do smaku
mąka do panierowania
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: filety z poledwiczki

Kroki postępowania

1
Mieso myjemy, osuszamy i kroimy w 2 cm plastry.
Krok 1 - filety z poledwiczki foto
2
mieso delikatnie rozbijamy
Krok 2 - filety z poledwiczki foto
3
mięso przyprawiamy
Krok 3 - filety z poledwiczki foto
4
następnie panierujemy w mąxew jajku rozmięszanym z sola
Krok 4 - filety z poledwiczki foto
5
i bułce tartej
Krok 5 - filety z poledwiczki foto
6
smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju
Krok 6 - filety z poledwiczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak