Sposób przygotowania

W weekend podnosiłam swoją wiedzę na studiach podyplomowych, więc mój mąż przejął stery w kuchni. Pomysł, zakupy i przede wszystkim gotowanie w całości Kubowe. Co Pan Kucharz przyrządził? Coś pysznego. Placek po węgiersku!

1 kg łopatki pokroić w kostkę i wrzucić na gorący olej. Smażyć 3-4 minuty, dodać cebulę posiekaną w piórka i przykryć pokrywką. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Wsypać przyprawę do gulaszu (u Kuby Prymat), pieprz i dusić ok. 30 minut. Po tym czasie zagęścić sos mąką z wodą. Sos gotowy.

Placki ziemniczane: mieszamy starte ziemniaki, posiekaną cebulę, jajko, vegetę, pieprz, mąkę i smażymy. Na dużego placka nakładamy duuużo sosu i pałaszujemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !