Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
pieprz
sól
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w marynacie

1- Zawsze wieczorem robię marynatę do żeberek ze wszystkich składników aby na następny dzień z rana już je piec Żeberka myję i kroję na mniejsze kawałki. 2- Mięso wkładam do marynaty,przekładam je co jakiś czas, aby wszystko nabrało jednakowego smaku. 3- Z rana smażę je z obydwu stron na rumiany kolor ja lubię bardziej przypieczone podlewam co jakiś czas marynata aby się poddusiły i były mięciutkie 4- Podaje żeberka z ziemniaczkami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 12.02.2014 11:38
super obiad
cukiereczek 09.08.2012 08:56
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak