Sposób przygotowania

Wodę stawiamy na ogniu i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Mięso podsmażamy na rozpuszczonej margarynie. Czerwoną cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Cebulę szklimy na rozpuszczonej margarynie. Papryki czerwone przemywamy i kroimy w kostkę. Pokrojona paprykę dodajemy do cebuli i chwilę jeszcze razem podsmażamy. kukurydzę odcedzamy z puszki. Wszystkie te składniki wsypujemy do zupy i gotujemy razem. Zupę gyros doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz wlewamy śmietanę. Wszystko razem mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !