Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela po kapucyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 4 szt
wino białe wytrawne 1 szkl
migdały 30 g
orzechy włoskie 30 g
śliwki suszone 60 g
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela po kapucyńsku

Makrelę oczyścić,wypatroszyć,opłukać,posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny,pozostawić w chłodnym miejscu,śliwki namoczyć,ugotować i przetrzeć,migdały i orzechy sparzyć,obrać ze skórki,zetrzeć,wymieszać ze śliwkami,winem i przyprawami,polać ryby i gotować na wolnym ogniu do miękkości,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.01.2012 16:46
fajne !
Magdalena1110 11.01.2012 21:34
dobre
MAR3STA 23.12.2011 18:00
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak