Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz smażony panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 600 g
mąka 3 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz smażony panierowany

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę opłukać,pokroić na porcje,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut,następnie oprószyć mąką,panierować w rozmąconych jajkach i tartej bułce i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

WiktoriaGotuje 05.08.2012 12:15
pycha
Kuchareczekjeden 13.01.2012 20:37
lubimy taką rybkę
Magdalena1110 11.01.2012 21:34
smaczny
Puska5555 23.12.2011 14:18
przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak