Sposób przygotowania

Wodę dajemy na ognień i gotujemy. Marchewki, pietruszkę oraz seler obieramy i wrzucamy do wody. Ziemniaki pobieramy i kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do wody. Do wody dodajemy również poszatkowana kapustę. Całość gotujemy do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Z zupy wyciągamy pietruszkę, marchewki oraz seler. Marchewkę kroimy na plasterki i dajemy z powrotem do zupy. Cebulę obieramy i kroimy na bardzo drobną kostkę, a później podsmażamy na rozpuszczonej margarynie , a później dodajemy do kapuśniaka. Do zupy dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy : pieprz, cukier, sól. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do zupy. Wszystko razem dobrze mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    wspaniałe :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !